Kebabos z Pesto Natki Pietruszki


 Ostatnio pomyliły mi się zdjęcia ha ha  do przepisów , ale naprawiam błąd i dziś wstawiam Wam kochani orginalny przepis na Kebabosa z kurczaka z pesto natki pietruszki.Polecam , w smaku jest nieziemski ...

Składniki:
:::::;;;;;;;::::::::

Na pesto: pęczek natki pietruszki
                    1 łyżka orzeszków pini
                    Sok z 0.5 cytryny
                     2 łyżki oliwy z oliwek
                     Sól 
                      Pieprz 
:::;;;::;;;;;:::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;:::::::::::::::::::::
Do malaksera włożyć podane składniki na pesto i wszystko razem blenderować na gładką pastę.

Składniki na szaszłyki :

Opakowanie udek z kurczaka b/k
Pomidorki koktajlowe
Sól i pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
Patyczki namoczone w wodzie do szaszłyków 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;::::::::::::;;;;::::::::
Mięso z ud kurczaka umyć , osuszyć i pokroić w kostkę .Do miski włożyć mięso i sos z pesto , wymieszać dokładnie, przykryć i wstawić na noc do lodówki.Po tym czasie , nadziewamy mięso na przemian z pomidorkami koktajlowymi na patyczki i grillujemy na złoty kolor.Podajemy z ulubioną sałatką lub duszonymi ziołowymi warzywami.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty