Kebabos z Pesto Natki Pietruszki
Ostatnio pomyliły mi się zdjęcia ha ha do przepisów , ale naprawiam błąd i dziś wstawiam Wam kochani orginalny przepis na Kebabosa z kurczaka z pesto natki pietruszki.Polecam , w smaku jest nieziemski ...
Składniki:
:::::;;;;;;;::::::::
Na pesto: pęczek natki pietruszki
1 łyżka orzeszków pini
Sok z 0.5 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
:::;;;::;;;;;:::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;:::::::::::::::::::::
Do malaksera włożyć podane składniki na pesto i wszystko razem blenderować na gładką pastę.
Składniki na szaszłyki :
Opakowanie udek z kurczaka b/k
Pomidorki koktajlowe
Sól i pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Patyczki namoczone w wodzie do szaszłyków
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;::::::::::::;;;;::::::::
Mięso z ud kurczaka umyć , osuszyć i pokroić w kostkę .Do miski włożyć mięso i sos z pesto , wymieszać dokładnie, przykryć i wstawić na noc do lodówki.Po tym czasie , nadziewamy mięso na przemian z pomidorkami koktajlowymi na patyczki i grillujemy na złoty kolor.Podajemy z ulubioną sałatką lub duszonymi ziołowymi warzywami.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz