Sałatka " Szopska "
Porcja dla 3 osób
#kolacja pzz
Składniki :
:::::::;;;;;::::::::::::::::
200 gr.fety
3 pomidory
2 szt.papryki czerwonej
1 cebula czerwona
1 ogórek zielony
30 .ml.oliwy z oliwek
20 ml.octu winnego
4 gr.soli
1 łyżka natki pietruszki
0.5 łyżeczki czarnego mielonego pieprz
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i upiec papryki przez ok 15 minut, wyciągnąć i ostudzić przez 10 minut.Pokroić resztę warzyw w tym czasie .Cebulę w pióra , pomidory i ogórek w kostkę , dodać do miski z cebulą .Paprykę obrać ze skórki , pokroić i dodać do warzyw w misce ,sól ,pieprz ,ocet i oliwa z oliwek, wymieszać z natką pietruszki .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz