Dietetyczny Chłodnik z Rabarbarem i Pomidorami
Lekka ,kremowa ,słodko - cierpko - pikantna zupa z rabarbaru.Tak dobrego chłodnika nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam.Każdy przepis nowy cudownie mnie zaskakuje.Tak właśnie jest z tym przepisem .Spróbuj a nie pożałujesz ...
Obiad,dieta PZZ PZO, Śródziemnomorska
Składniki :
:::::::::::::::::::::
6 śr.pomidorów
3 łodygi rabarbaru
8 listków mięty
Mały pęczek kolendry
5 łyżek erytrolu/cukru
Sól i pieprz
Tabasco do smaku
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pomidory obrać ze skórki,rabarbar obrać i pokroić w 1cm.kostkę.
Wlać 1.5 szkl.wody do rondelka , rozpuścić erytrol/cukier , zagotować i dodać rabarbar.
Znów zagotować,dodać pokrojone pomidory.Zagotować , zmiksować i ostudzić .Resztę pomidorów pokroić w kostkę jak rabarbar , dodać do zupy razem z posiekaną miętą i kolendrą .Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz