Marynowane Szparagi do Słoika
Wreszcie w tym roku udało mi się zamarynować szparagi na zimę .Ciągle się spóźniałam z ich kupnem,
ale teraz są i mogę się z Wami kochani przepisem podzielić.Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::::
1 litr wody przegotowanej
1 łyżka płaska soli himalajskiej
2-3 łyżki erytrolu/ łyżka cukru
2 łyżki octu winnego lub 9%
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Szparagi umyć , osuszyć , obciąć sztywne końce , ułożyć gęsto w słoikach . Wodę przegotowaną wymieszać z solą ,słodzikiem i octem , dobrze wymieszać aby wszystko się rozpuściło .Zalać zalewą szparagi .Pasteryzować od zagotowania się wody w garnku 10 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz