Ogórki Tłuczone z Kuchni Koreańskiej


 Muszę przyznać , że to naprawdę dobry pomysł na takie orzeźwiające ogórki do obiadu , które czy tego chcemy czy nie nas od niej uzależnia.Podchodzilam trochę sceptycznie do niego , ale zaskoczył mnie nie bywale  swoim smakiem .Uważam jednak ha ha 🤣, że Polska mizeria jest najlepsza i nic jej pierwszego miejsca w mojej kuchni nie zajmie ha ha , a jak jest u Was?.

Składniki :
:::::::::::::::::::
500 gr.ogorków
3/4 łyżeczki soli
2 łyżki kolendry ,grubo posiekanej
1/4 szkl.szczypiorku z cebulką ,pokrojone 

Sos :
:::::::::::
1.5 łyżki octu ryżowego 
2 łyżki oleju sezamowego
1.5 łyżeczki świeżo startego imbiru
2 łyżeczki sosu sojowego 
0.5 łyżeczki erytrolu/ cukru
:::::::;;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ogórki rozbić tłuczkiem do kotletów ,aż popękają po bokach ,pokroić na 2.5 cm.i włożyć do miski .
Posypać solą , wymieszać ,odstawić na 20 minut .
Ogórki odcedzić z płynu , wstrząsnąć lub wymieszać.
Polać sosem ,posypać kolendrą i szczypiorkiem, wymieszać i od razu podawać .Smacznego. 

Komentarze

Popularne posty