Śledź w Sosie Tatarskim Fit
Najlepsze śledzie w tej wersji .Polecam.
Składniki :
:::::::::::;;;;;;;;
400 filetów śledziowych typu Matias
1 cebula
2-3 ogórki konserwowe
10 marynowanych grzybków
2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego/ śmietany
2 łyżki majonezu z mleka / vege / majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 - 2 łyżka syropu klonowego / miodu
0.5 łyżeczki soku z cytryny
Sól i pieprz
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny często wodę wymieniając ,wysuszyć , pokroić w skos w małe fileciki.
Cebulę obrać i drobno posiekać .
Ogórki konserwowe odcedzić ,osuszyć ,pokroić w kosteczkę .
Grzybki marynowane posiekać drobno.
W miseczce wymieszać jogurt naturalny , majonez ,musztardę , syrop klonowy ,sok z cytryny i przyprawić solą i pieprzem młotkowanym .
Na dno słoika wlewamy odrobinę sosu , układamy fileciki ze śledzia ,znowu sos i fileciki i tak aż do końca produktów .Stuknąć słoikiem aby sos dobrze pokrył nam śledzie .Zakręcamy pokrywkę i wstawiamy do lodówki.Sledzie są dobre już na drugi lub trzeci dzień .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz