Bakłażan w Pomidorach Do Słoika
To najlepszy przepis na bakłażana w ziołach.Jak robiłam słoiki to nie mogłam się powstrzymać od podjadania ha ha ...rewelka...! Bardzo polecam Wam ten przepis na bakłażana do słoika .Już czekam na wypłatę by kupić worek bakłażanów i w ten sposób jeszcze raz je zapasteryzować.Zapraszam.
Składniki :
:::::::;:::::::::::::::
4 bakłażany
2 cebule
500 ml.pulpy pomidorowej
4 łyżki oliwy z oliwek
2 duże posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
0.5 łyżeczki pieprzu
0.5 łyżeczki oregano
0.5 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
0.5 łyżeczki tymianku
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Bakłażany umyć wraz z cebulą i pokroić na plastry o grubości 1 cm .W miseczce wymieszać oliwę ,czosnek , sól , pieprz ,oregano ,tymianek i słodką paprykę mieloną .Każdy plaster bakłażana i cebuli zanurzyć w oliwie z przyprawami z obu stron . Ułożyć warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym 200 st. przez 20 -25 minut.aż będą miękkie i zarumienione.Wyjąć warzywa z piekarnika i ostudzić .W garnku podgrzać pulpę pomidorową .Do pulpy dodać bakłażana i cebulę i wymieszać.Gotować 15 minut na małym ogniu aby smaki się nam połączyły.Przełożyć warzywa do wypatrzonych słoików z deklami .Zakręcić .Pasteryzować słoiki od zagotowania 20 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz