Dietetyczna Caponata z Bakłażana
Składniki:
::::::::::::::::::::::
2 bakłażany
1 cebula,kostka
Oliwa z oliwek
4 ząbki czosnku,posiekać
1 puszka krojonych pomidorów
1 czerwona papryka, pokrojoną w małą kostkę
0.5 szkl.olowek z oliwek pokrojone w plasterki
1/4 szkl.kaparów
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::
Bakłażana pokroić w kostkę .Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek ,przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek .Dodać pokrojonego bakłażana ,paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,smażyć chwilę ,dodać pomidory i dusić 10 minut.So sosu z bakłażana dodać pokrojone w plasterki oliwki i posiekane kapary .Dusić 5 minut.Doprawic solą i pieprzem .Natkę pietruszki posiekać i posypać nią danie z bakłażana.Ppdawać z chrupiącym chlebem .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz