Jak Zrobić Masło Orzechowe
Kochani .W swoim domu używam dość często masła orzechowego do robienia przepysznych zup i sosów .Smak ich z tym dodatkiem jest nieziemski .Super jest też dodatkiem do różnych mas ,kanapek a nawet ot tak do zjedzenia go łyżką wprost ze słoika.Dlatego zapraszam Was do odkrycia sekretu domowego masła orzechowego z orzechów laskowych .Przepis prosty tylko wymagający porządnego malaksera i odrobinę cierpliwości a będziecie się cieszyć swoim domowym masłem orzechowym...Oczywiście takie masło możecie zrobić z różnych orzechów np.ziemnych ,nerkowych ...
Składniki:
:::::::::::::::::::::
200 gr.orzechów laskowych
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Na rozgrzaną suchą patelnię wsypać orzechy laskowe i je prażyć.
Przełożyć do malaksera i zmiksować , aż uzyska gładką masę .Robimy przerwy w miksowaniu aby silnik malaksera mógł ochłonąć.Calosc miksowania masła wynosi ok.20 minut.Gotową pastę przekładamy do słoiczka i trzymamy w szafce lub w lodówce .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz