Jak Zrobić Najlepsze Kruche Ciasto na Babeczki


 Przepis na te pyszne babeczki do nadziewania dawno temu spisałam z angielskiego programu kulinarnego.Od tej pory zawsze mam ich  zapas gdy goście wpadają niespodzianie do mnie na kawę .Można je w szybki sposób nadziać na słodko ,słono lub pikantnie .Cieszę się ,że znalazłam zdjęcia ze starego bloga Kocurkowa Kuchnia u Anielki ,teraz będę mogła Was uraczyć zdjęciami i przepisami na fajne dania .Dziś wlatuja korpusy babeczek do nadziewania .Kiedyś cieszył się dużą popularnością na starym blogu .

Składniki :
::::::::::::::::::
25 dag.mąki tortowej 
15 dag.masła
10 dağ.cukru pudru 
1 jajko
Szczypta soli
::::::::::::::::::::::::::::::::::
Masło ucieramy na puszystą  masę , stopniowo dodajemy resztę składników i zagnieść ciasto.Sch-
łodzić w lodówce przez godzinę .Ciasto rozwałkować na blacie cienko i wyłożyć nim wysmarowane foremki ,nakłuć w kilku miejscach po środku ,i dokładnie docisnąć  wgłębienia blaszek.Pieczemy w 180 stopniach przez 15-18 minut , aż się zezłocą.Ostudzić o ostrożnie je wyjąć z foremek .
Przechowujemy we woreczkach w zamrażarce.Smacznego.


Komentarze

Popularne posty