Przyprawa Kreolska - jak zrobić


 Przyprawa Kreolska to kolejna moja przyprawa , która musi być u mnie na półce .Używam ją do dań mięsnych ,rybnych warzywnych ,czyli przyprawa wszechstronna  z kuchni Amerykańskiej ,Afrykańskiej ...na moim blogu pojawią się fajne , lekkie i smaczne przepisy na potrawy z jej udziałem .Zapraszam.

Składniki:
::::;:::::::::::::::::

 4 łyżeczki czosnku w proszku 
4 łyżeczki proszku cebulowego
2 łyżki słodkiej papryki mielonej
1 łyżeczka wędzonej papryki 
1 łyżka suszonego tymianku
2 łyżeczki suszonego oregano 
2 łyżeczki suszonej bazylii 
1 łyżeczka suszonego rozmarynu 
1/4 łyżeczki mielonego listka laurowego 
2 łyżeczki pieprzu cayenne - można dać mniej jeśli nie chcemy mieć jej bardzo pikantnej 
1.5 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego
:::::::::;;;;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Przyprawy mieszamy i przesypujemy do szczelnego pojemnika .Jeśli chcesz aby przyprawa była bardziej jednolita ,zmiksuj ją  w młynku do kawy .Smacznego.


Komentarze

Popularne posty