Kasza Bulgur z Warzywami



Kasza Bulgur ( tur.) to rodzaj kaszy z ziaren pszenicy zazwyczaj twardej, sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, często używany w kuchni Tureckiej i kuchni bliskowschodniej.Świetnie zastępuje ryż i kuskus.A dziś przepis na nią z samego serca  Turcji i z opakowania po kaszy ha ha ... .Danie dietetyczne ,kuchnia Śródziemnomorska.

Składniki:
::::::::::::::::::
20 dag.kaszy bulgur
 2 pomidory
1 cebula
1 papryka 
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Sól i pieprz
Oliwa z oliwek
:::::::::::::::::::::::::::
Cebulę kroimy drobno.Paprykę kroimy w kostkę .Podsmażamy razem z koncentratem pomidorowym na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.Kaszę Bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu , odsączyć , wsypać na patelnię i wymieszać z warzywami .Smacznego.

Komentarze

Popularne posty