Papryka Nadziewana Po Grecku


 Cudowny przepis grecki na faszerowaną paprykę serem feta sprawił , że już żadnej innej nie chcę próbować robić .Z taką jazdą smaków nie spotkałam się do dzisiaj . Musicie kochani zrobić ten przepis ,jest fenomenalny w swoje prostocie a Wasze kubki smakowe eksplodują .Zapraszam.


Składniki:
::::::;:;::::::::
5 szt.papryk podłużnych 
400 gr. Greckiego sera feta 
70 gr.sera groyer
200 gr.jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
0.5 pęczka świeżej mięty 
1 śr.pomidor 
Trochę oliwy z oliwek
Oregano
Natka pietruszki 
Pieprz
Ocet balsamiczny do wykończenia dania
:::::;;;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;;;;;;;;;;
Paprykę naciąć w poprzek przy ogonku o wzdłuż jej długości ,usunąć gniazdo nasienne , opłukać .
Do miski wkładamy ser feta i ścieramy na tarce drobnej ser groyer ,mieszamy .Dodajemy jogurt naturalny,pokrojonego w drobną kosteczkę pomidora ,posiekaną miętę ,wymieszać.Do całości wycisnąć ząbek czosnku ,dodać pieprz ,i znów wymieszać.Farszem nadziać papryki ,polać oliwą z oliwek i rozprowadzić oliwę pędzelkiem po całych paprykach .,posypać farsz oregano i piec w 180 stop.20-30 minut.Przed podaniem paprykę polać octem balsamicznym i posypać natką pietruszki.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty