Pieczona Papryka z Sardynkami i w Panko
Ostatnio uwielbiam nadziewać papryki serami i rybami bardziej niż mięsem .Jakoś tak lepiej mi smakują .Kolacje są wtedy przepyszne czy obiady.Chrupkość panko z rozpływającym się kremowym serem jest cudowna i fajne jest to ,że można to zrobić nie tylko w piekarniku ale w Frytkownicy Beztłuszczowej.Polecam kochani przepis ...
1 puszka sardynek w oleju/ odsączyć i zostawić olej na później
1 łyżka bułki tartej panko do posypania
2 łyżeczki kaparów,posiekane drobno + 1 łyżka wody z kaparowy
2 szt.podłużnej papryki
Pieprz do smaku
Oregano do smaku
1 kulka sera mozzarella ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach
0.5 kostki startego sera Halloumi
Sól do smaku
Oliwa z oliwek
::::::::::::::::::::::;;;;;;;;;;;;;;;;;
Paprykę podłużną na ciąć od dołu przy ogonku w poprzek szerokości tak na 1.5 cm.pitem wzdłuż jej długości robiąc kieszeń do nadzienia z farszem ,usunąć gniazdo nasienne .Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą z oliwek.
W miseczce wymieszać ser tarty mozzarella z serem tartym Halloumi,dodać posiekane kapary ,przyprawy sól i pieprz ,oregano ,posiekane sardynki ,wlać wodę z kaparów ,wymieszać.Farszem nadziać papryki ,polać zostawioną oliwą z sardynek i posypać bułką tartą Panko .Zapiec w 180 stopniach przez 20 minut.We frytownicy beztłuszczowej w 200 st.przez 25 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz