Szaszłyki z Kurczaka z Papryką
Szaszłyk pyszny dzięki cudownej marynacie na bazie ziół i oliwy z oliwek.Soczysty , i szybki , w sam raz na gorące upały.Mięso najlepiej zostawić na całą noc w lodówce w marynacie .Musisz tego wypróbować.
Składniki:
::::::::::::::::::::
500 gr.udek z kurczaka bz/k
Papryka
Pieczarki malutkie
Cebula
Oliwa z oliwek
Tymianek i rozmaryn
Sól , pieprz
Czerwony pieprz
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mięso kroimy w kostkę i oddzielamy od tłuszczu.Doprawiamy oliwą ,solą , pieprzem , tymiankiem ,rozmarynem i odrobiną czerwonego pieprzu.Wstawiamy na całą noc do lodówki.Przygotowac paprykę , myjąc, osuszając i usuwając gniazdo .Pokroić na kawałki i nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian , pokrojoną w grube plastry cebulę, pieczarki i mięso, posolić ,popieprzyć .Smażymy na patelni z każdej strony po 2 minuty na mocnym ogniu.Przełożyć do naczynia do zapiekania ,wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st.i piec jeszcze 10-15 minut.i tu trzeba przypilnować aby nam się szaszłyk nie "zjarał "ha ha ...podajemy z sałatkami ,sałatą itp.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz