Truskawkowa Nutella na Erytrolu


 Skoro zrobiliśmy masło orzechowe to dziś leci do Was przepyszny ,naprawdę :) przepis na truskawkową nutelle.Jest cudowna ,gładka,owocowa ale z krótkim terminem w lodówce ...trzeba ją zjeść dość szybko .Myślę , że rodzince a zwłaszcza dzieciom będzie bardzo smakować .Zdrowe ,smaczne i owocowe zapraszam.

Składniki:
:;;;;;::::::::::::::

Masło orzechowe z 200 gr.zrobionych orzechów laskowych lub 10 -15 dag.gotowego( to już od was zależy ,możecie dodać parę łyżek żeby szybciej zjeść lub na świeżo ).
60 gr.erytrolu/cukru
70 gr.mrożonych lub świeżych truskawek ( ja robiłam z mrożonych)
1 łyżka soku z cytryny 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do malaksera włożyć masło orzechowe ,erytrol , sok z cytryny i truskawki .Wszystko razem zmiksować na gładką masę ,przelać do słoiczka.Trzymać krótko w lodówce .Smacznego.

Komentarze

Popularne posty