Wędzonki do Słoika
Przepis znalazłam na wędzonki do słoika w internecie.Sprawdzilłam i jest super.Wędzonki są jak świeżo kupione .Polecam bardzo ten przepis jeśli nie wiecie co zrobić z wędzonkami a szuflady w zamrażarce są pełne, to polecam je zapasteryzować.Przepis zostaje ze mną na stałe.
Przepis na 1-2 słoiki
Składniki:
:::::::::::::::::::
Wędzonki lub kiełbasa wędzona
2 łyżki żelatyny
Bulion z kości 1 litr w zależności ile będziemy robić
2 listki laurowe
2 ziela angielskie
::::::::::::::::::::::::::::::::
Wędzonki wkładamy do wyparzonych sloików.Żelatynę namoczyć w odrobinie wody .W garnku zagotowujemy bulion wołowy lub inny ulubiony,dodajemy listki laurowe i ziele angielskie gotujemy 5 minut.Zgasić ogień , dodać rozpuszczoną żelatynę ,wymieszać dokładnie.Listki laurowe usuwamy ,resztą zalewamy słoiki .Zakręcamy i odwracamy do góry dnem .Przykrywamy ściereczką ,studzimy.
Komentarze
Prześlij komentarz