Ciecierzyca Do Słoików z Wolnowaru
Składniki :
:::;;:::::::::::::::
500 gr.suchej ciecierzycy
Woda do namoczenia ( 3 razy więcej niż ciecierzycy )
Woda do gotowania
Sól do smaku ale nie musowo zalewa jednak musi być słona jak ja dodamy( u mnie łyżka)
1 listek laurowy
::;;;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ciecierzycę namoczyć na noc .Do wolnowaru przełożyć namoczoną i odlaną z wody ciecierzycę , opłukać i zalać wodą 3 razy więcej niż mamy ciecierzycy ,możemy teraz dodać sól i listek laurowy.Wolnowar nastawiamy na War na 3 godziny.Po tym czasie przekładamy ciecierzycę wraz z wodą do sparzonych słoików ,zakręcamy dekle i odwracamy do góry dnem układając na ręczniku ,przykryć kocykiem i zostawić do całkowitego wystudzenia.Smacznego .
Komentarze
Prześlij komentarz