Naleśniki Domowe z Serem
Najlepsze naleśniki Domowe .Moje smaki dzieciństwa .Moja mama często je robiła dla naszej piątki.Miękkie naleśniki i twaróg rozpływający się w buzi , kwintesencja stylu i smaku domowego posiłku.Tak proste , że aż doskonałe.
Składniki :
::::;;::;;:::::::::::
2 szkl.mleka 3/2
1 szkl.wody przegotowanej
Sól
3 jajka
2 szkl.mąki
2 łyżki oleju
Nadzienie z Twarogu :
500 gr.półtłustego twarogu białego
2 żółtka
3 czubate łyżki erytrolu w pudrze / cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Olej 1/4 szkl.
Masło do od smażenia naleśników
Jogurt naturalny
::::;;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do miski wlać mleko z wodą ,dodać jajka i roztrzepać trzepaczką .Dodać mąkę ,sól i olej ,wymieszać .Odstawić ciasto na 30 minut , żeby sobie odpoczęło .Na gorącą patelnię wysmarowaną pędzelkiem odrobiną oleju , wylać po partii ciasta i usmażyć naleśniki .
Żółtka utrzeć z pudrem z erytrolu / cukrem pudrem na puszystą masę ,dodać ekstrakt waniliowy,wymieszać .Do żółtek dodać twaróg i rozetrzeć z żółtkami .Na naleśniki nakładać farsz i składać dowolnie np.w rulon lub kopertę .Przed podaniem podsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor .Podawać z kleksem jogurtu naturalnego.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz