Przyprawa Cayun - Jak Zrobić


 Dziś kochani kolejna przyprawa bez której w moim domu nie mogę się obejść - to rustykalna przyprawa pochodząca z Luizjany ,ojczyzny pysznej kuchni Cayun.Z tego co się orientuję ,każdy ma swój sposób na jej stworzenie ,ale ogólnie jest to mieszanka z dużą ilością papryki,pieprzu cayenne,czosnku w proszku ,pieprzu i oregano.Tak więc warto ją mieć pod ręką bo na tym blogu często będą się pojawiać przepisy z nią w roli głównej .Zapraszam.

Składniki :
:::::::::::::::::::
3  łyżki czerwonej papryki
2 łyżki soli drobnej
2 łyżki czosnku w proszku
1 łyżka czarnego mielonego pieprzu
1 łyżka mielonego białego pieprzu
1 łyżka proszku mielonego cebulowego
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżka pieprzu cayenne 
0.5 łyżeczki suszonego tymianku
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
W miseczce wymieszać wszystkie ze sobą składniki,przesypać do słoiczka i zakręcić szczelnie pokrywkę .Używać do mięs ,ryb ,sosów ,gulaszu.Smacznego.





Komentarze

Popularne posty