Rilletes z Rzodkiewką czyli Krem z Rzodkiewki

Pasta z rzodkiewki jest pyszna , odświeżająca , świeża i chrupiąca .Świetna na kanapki do smarowania pieczywa.

Składniki :

::::::::::::::::::::::

2 szkl.rzodkiewek (240 gr.)

Sól 

1 cebulką mała 

230 gr.śmietankowego serka Almette ( 1 szkl.)

::::::::::::::::::::::;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rzodkiewki oczyścić ,osuszyć ,odciąć końcówki .Zmiksować w malakserze na drobno ,posolić i odstawić na 30 minut ,odsączyć wodę , która się wytworzyla po posoleniu rzodkiewek.Posiekać szczypiorek, dodać do rzodkiewki .Cebulkę posiekać drobno w kosteczkę i dodać do reszty .Wymieszać z serkiem Almette dokładnie i gotowe.Smacznego.



 

Komentarze

Popularne posty