Rilletes z Rzodkiewką czyli Krem z Rzodkiewki
Pasta z rzodkiewki jest pyszna , odświeżająca , świeża i chrupiąca .Świetna na kanapki do smarowania pieczywa.
Składniki :
::::::::::::::::::::::
2 szkl.rzodkiewek (240 gr.)
Sól
1 cebulką mała
230 gr.śmietankowego serka Almette ( 1 szkl.)
::::::::::::::::::::::;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rzodkiewki oczyścić ,osuszyć ,odciąć końcówki .Zmiksować w malakserze na drobno ,posolić i odstawić na 30 minut ,odsączyć wodę , która się wytworzyla po posoleniu rzodkiewek.Posiekać szczypiorek, dodać do rzodkiewki .Cebulkę posiekać drobno w kosteczkę i dodać do reszty .Wymieszać z serkiem Almette dokładnie i gotowe.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz