Wegański Parmezan- Jak go zrobić


 Jak wiemy ,prawdziwy parmezan dodaje potrawie cudownego ,słonego smaku .Ale dziś podzielę się z Wami przepisem na cudowny a'la parmezan wegański ,który naprawdę smakiem nie odbiega mocno od prawdziwego.Używam go bardzo często w swoich daniach bez mięsnych.Idealnie nadaje się do lazzania wegetariańskiej ,sałatek  lub makaronów.Polecam bardzo.

Składniki :
::::::::::::::::::::
0.5 szkl.surowych orzechów nerkowca
1.5 łyżki płatków nieaktywnych drożdżowych 
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
1/4 łyżeczki proszku cebulowego
1/4 łyżeczki soli
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
Wszystkie produkty spożywcze wymieszać ze sobą ,zmielić razem i przesypać do szczelnego pojemniczka.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty