Wegetariańskie Gołąbki Dietetyczne
Składniki :
:::::::::::::::::::::::::::
Sparzone liście z kapusty
Por biała część
Grzybki suszone
1 marchewka starta na tarce
2 szkl.kaszy grubej Bulgur
Natka pietruszki
Koperek
1 puszka pomidorów w kostkę
2 cebule średnie
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz
Bazylia
Zioła Prowansalskie
Sos :
1 łyżka serka Almette - nie musowo może być sos pomidorowy
Woda z grzybków suszonych
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kaszę ugotować na sypko.Grzybki namoczyć na noc ,rano ugotować w 1 szklance wody przez 20 minut .Odcedzić ,wodę zatrzymać .Grzybki posiekać .Cebulkę 1.5.szt. smażymy na złoty kolor ,dodajemy startą marchewkę ,por , grzybki i smażymy do miękkości na małym ogniu .Wymieszać z przyprawami .Zawijamy w liście kapusty ,i układamy w garnku ściśle siebie .Wodą z grzybków,odrobiną wody zwykłej ,serka Almette ,mieszamy ,zalewamy gołąbki ,doprawić solą .Dusimy gołąbki 45 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz