Włoska Zupa Pomidorowa
Zupa pomidorowa to chyba najbardziej ulubiona potrawa Polaków .Zawsze po niedzieli w każdym prawie polskim w domu jest zupa pomidorowa na rosole niedzielnym .Dziś przepis troszkę odbiegający od naszej polskiej pomidorowej bo zrobimy pyszną zupę z Sardynii na bazie pomidorków koktajlowych ,białej fasoli i włoskiego i makaronu Gnocchetti Sardi.
Składniki :
::::::::::::::::::
1 puszka białej fasoli
1 op.pomidorków koktajlowych
1 mała cebula
1 duży ząbek czosnku
1.5 litra rosołu
Bazylia
Makaron Gnocchetti Sardi
Sól
Pieprz
0.5 łyżeczki erytrolu / cukru
Oliwa z oliwek
:::::::;;;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do rosołu dodać zmiksowane pomidorki koktajlowe ( parę wrzucić całych ) .Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek,dodać do zupy .Gotować ok.20 minut ,przyprawić dorzucić odsączoną fasolę i bazylię .Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu .Na talerze nałożyć makaron ,przelany zimna wodą po ugotowaniu ,żeby się nie sklejał i zalać zupą .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz