Włoska Zupa Pomidorowa


 Zupa pomidorowa to chyba najbardziej ulubiona potrawa Polaków .Zawsze po niedzieli w każdym prawie polskim w domu jest zupa pomidorowa na rosole niedzielnym .Dziś przepis troszkę odbiegający od naszej polskiej pomidorowej bo zrobimy pyszną zupę z Sardynii  na bazie pomidorków koktajlowych ,białej fasoli i włoskiego i makaronu Gnocchetti Sardi.

Składniki :
::::::::::::::::::
1 puszka białej fasoli 
1 op.pomidorków koktajlowych 
1 mała cebula 
1 duży ząbek czosnku 
1.5 litra rosołu
Bazylia 
Makaron Gnocchetti Sardi
Sól 
Pieprz 
0.5 łyżeczki erytrolu / cukru
Oliwa z oliwek 
:::::::;;;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do rosołu dodać zmiksowane pomidorki koktajlowe ( parę wrzucić całych ) .Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek,dodać do zupy .Gotować ok.20 minut ,przyprawić dorzucić odsączoną fasolę i bazylię .Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu .Na talerze nałożyć makaron ,przelany zimna wodą po ugotowaniu ,żeby się nie sklejał i zalać zupą .Smacznego.

Komentarze

Popularne posty