Zupa z Pierożkami Gioza
Często znaleźć czas na przygotowanie szybkiego dania chińskiego , ale znalazłam przepis w internecie ,bardzo smaczny i szybki na danie gotowe w parę chwil .Znajdziecie w tym przepisie smaki kuchni chińskiej ,nie wiele się męcząc stojąc przy garkach .Polecam.
Składniki :
::::::::::::::::::::::
2 uda z kurczaka bz/k lub 2 piersi, pokroić w kostkę
5 łyżek sosu sojowego jasnego
4 ząbki czosnku
15 gr.swieżego imbiru , posiekanego drobno
1 łyżka oleju sezamowego
0.5 cebuli drobno posiekanej
2 małe papryczki ,pokroić w pół plasterki
Kilka pieczarek ,pokroić w plasterki
1.2 litra wody
Kolendra suszona
Płatki suszone chili
Sok z limonki
1 op.pierożków Gioza ( u mnie z warzywami )
Sezam biały
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kurczaka umyć ,osuszyć ,pokroić w kostkę ,warzywa umyć ,osuszyć ,pokroić .Kurczaka wraz z warzywami podsmażyć na oleju sezamowym,przełożyć do garnka ,zalać wodą , dodać resztę produktów .Gotować do miękkości warzyw i mięsa .Pierożki przygotować według przepisu na opakowaniu .Do talerzy nalać zupę ,dodać pierożki Gioza ,posypać kolendrą i sezamem .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz