Dorsz z Awocado
Witajcie ,ostatnio rzadko wrzucam przepisy ze względu na grypę , która niestety rozłożyła mnie na łopatki.Dziś już lepiej i napisze dla Was choć jeden przepis.Na plan wjeżdża ryba z awokado ,która zachwyci zarówno smakiem jak i podaniem .Jest fajną kombinacją świeżej ryby z kremowym sosem z awokado ,które zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia.
Ryba jest delikatna i soczysta, doskonale doprawiona i idealnie upieczona.
Ryba z awokado to propozycja dla tych, którzy cenią sobie smakowite i zdrowe posiłki. Ta kombinacja składników jest nie tylko pełna wartości odżywczych, ale także wyjątkowo smaczna i satysfakcjonująca. Polecam to danie każdemu, kto pragnie doświadczyć unikalnego połączenia smaków i aromatów w jednym daniu.
Składniki :
::::::;:::::::::::::
4 filety dorsza
2 dojrzałe awokado
1 cytryna
Sól i pieprz
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Do przybrania :natka pietruszki , czerwona cebula posiekana, sałata
Oliwa z oliwek
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.Rybe umyć ,osuszyć ,posolić i popieprzyć,polać odrobiną cytryny ,usmażyć na złoty kolor.
Awokado obrać ,podzielić pół i wypestkować , rozgnieść widelcem .Cytrynę przekroić na pół .Z jednej wycisnąć sok do awokado ,drugą pokroić na plastry . Pastę z awokado wymieszać , przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.Talerze podgrzać ,ułożyć gorące usmażone ryby ,a na nich pastę z awokado ,plasterki z cytryny ,posypać posiekanym szczypiorkiem i posiekaną natką pietruszki .Natychmiast podawać . Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz