Wieprzowina z Woka
Pikantna, lekko ostra wieprzowina z Woka ,łatwa do zrobienia .Szybka w przygotowaniu .Podana z ryżem lub makaronem ,świetnie się sprawdzi na przyjęcie z przyjaciółmi.
Składniki:
::;;;;;:::::::::::::::
25 dag.chudej łopatki
1 świeża trawa cytrynowa( nie musowo u mnie mielona suszona )
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrego chili
1 cebula
Pieprz
Olej sezamowy 4-5 łyżek
Posiekany szczypiorek
::::::::::;;;:::::::::::::::::::::::::::::
Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w cienkie plasterki ,a potem w paseczki .
Mięso zalać sosem sojowym i zostawić do zamarynowania na 30 minut.Rozgrzać wok z olejem sezamowym ,wrzucić do niego posiekaną drobno cebulę ,dorzucić mięso i smażymy na rumiano ,zmniejszamy gaz dolewamy sos chilli i smażymy jeszcze 10-15 minut.Zdejmujemy z ogniu i podajemy z ryżem ,posypanym szczypiorkiem.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz