Dietetyczna Nadziewana Papryka Kurczakiem I Serem Pleśniowym
Kochani ,szukacie szybkiego i aromatycznego dania, które zachwyci Wasze kubki smakowe? Ta zapiekanka z papryką, soczystym kurczakiem i pikantnym serem pleśniowym to idealny wybór! Połączenie słodkiej papryki, delikatnego mięsa i intensywnego smaku sera tworzy niepowtarzalną kompozycję smakową. Przygotujecie ją w zaledwie kilka chwil, a efekt końcowy z pewnością zrobi wrażenie na całej rodzinie.
Składniki:
:::::::::::::::::::
2 duże papryki czerwonej
1 pierś z kurczaka
100 gr.sera pleśniowego
1 cebula
1 mała starta marchewka
2 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Oregano
Tymianek
::::::;:::::::::::::::::::::
Ja swoją paprykę upiekłam w Frytownicy beztłuszczowej 20 minut w 200 st.Przepisoe podałam jednak jak zapiec w zwykłym piekarniku .
Papryki umyć, przekroić na pół ,usunąć gniazda nasienne i białe błony.Pierś kurczaka umyć ,osuszyć ,pokroić w kostkę ,oprószyć solą , pieprzem i ziołami .
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażyć posiekaną cebulę,marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek,dodać pokrojonego kurczaka i smażyć do miękkości,ostudzić . Nadziać papryki usmażoną zawartością ,pokryć całość plasterkami sera pleśniowego .Zapiekać w piekarniku 15 minut w 180 stopniach aż ser się roztopi i lekko zarumieni .Podawać gorące ,posypane świeża natka pietruszki lub ulubionymi ziołami.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz