Duszona Papryka Do Słoików
Od wieków papryka była ceniona za swoje właściwości zdrowotne i wyjątkowy smak. Nasze przetwory to hołd dla tradycji, połączony z nowoczesnym podejściem do kuchni. Spróbuj i przekonaj się, dlaczego papryka jest królową polskich spiżarni.
Składniki :
:::::::::::::::::::
2 kg.czerwonej papryki
1 łyżka soli
3 cebule
0.5 główki czosnku
Sól
Pieprz
1 łyżka bazylii
1 łyżka oregano
1 łyżka tymianku
1 łyżka papryki mielonej
1 łyżka papryki wędzonej
1 łyżeczka chili
0.5 litra passaty pomidorowej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Oliwa z oliwek
::::::::;;:::::::::::::::::::::: :::::::::::::::;
Paprykę umyć , osuszyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paseczki .Cebulę obrać ,opłukać i posiekać drobno .Czosnek obrać i posiekać w plasterki.Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku,dodać cebulę i czosnek ,usmażyć do miękkości . Dodać paprykę ,sól pieprz,wymieszać .Przyprawić ziołami jak bazylia ,oregano ,tymianek ,chili ,wlać passate i dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać .Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną .Przełożyć do wyparzonych słoików
Pasteryzować 20-30 minut od zagotowania się wody w garnku.
Komentarze
Prześlij komentarz