Kotlety Mielone z Dynią
Składniki:
::::::::::::::::::::
500 gr.mielonego mięsa z indyka/ lub ulubione
200 gr.puree z pieczonej dyni
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 cebula
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz
Majeranek
Tymianek
Papryka mielona sypka
Olej do smażenia
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulę i czosnek posiekać drobno ,zeszklić na rozgrzanym oleju.Do miski przełożyć mięso mielone i puree z dynią ,jajko ,bułkę tartą,cebulę i czosnek zeszkliwiony i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Z masy formować kotlety.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienia.
Do kotletów można dodać ulubione zioła jak natkę czy kolendrę.
Zamiast je smażyć na tłuszczu można je upiec.
Podawać z .ziemniakami ,kaszą lub ulubioną surówką.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz