Kotlety Schabowe z Kani
Kto z nas nie pamięta smaku " schabowych "z kani z dzieciństwa? To danie, które przywołuje miłe wspomnienia związane z rodzinnymi obiadami i długimi spacerami po lesie. Dzisiaj podzielę się z Wami sprawdzonym przepisem na te pyszne kotlety, które z pewnością przypadną do gustu zarówno młodszym, jak i starszym.Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::::::
6 kapeluszy kani
3 jajka
Sól
Pieprz
Masło klarowane plus odrobiną oliwy z oliwek
Bułka tarta do panierowania
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Grzyby oczyścić ,odciąć nóżki .Jajka roztrzepać widelcem ,dodać sól i pieprz,wymieszać.Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem oliwy .Kapelusze kani panierować w roztrzepanych jajkach , obtoczyć w bułce tartej ,smażyć na złoty kolor kotlety z kani.Usmażone kanie osączyć na ręczniku papierowym.Gotowe podawać od razu.Nóżki z kani użyć do sosu lub zupy grzybowej ,albo ususzyć i zmielić na przyprawę .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz