Najlepszy Dorsz Dietetyczny z Rydzami
Witajcie .Dziś chciałabym się podzielić z Wami świetnym przepisem na rydze z rybą.Jest to może dla niektórych dziwne połączenie delikatnego mięsa ryby z leśnym aromatem rydzów i słodko-kwaśnym smakiem sosu pomidorowego ale to naprawdę prawdziwa uczta dla podniebienia.Poprostu spróbuj naszego przepisu na rybę z rydzami w sosie pomidorowym , który zaskoczy Cię swoją głębią i aromatem.Zapraszam.
Składniki:
::::;;::::::::::::::::
0.5 kg.kawałków z dorsza
2 duże pomidory
Kilka świeżych rydzów
1 duża cebula
Sól
Pieprz czarny
1 łyżeczka bulionu grzybowego w proszku
1 łyżka mąki orkiszowej / zwykłej pszennej
Masło klarowane
Oliwa z oliwek
:::::::::::::::::::;;::::::::;
Kawałki ryby rozmrozić ,umyć i osuszyć , posolić ,popieprzyć ,obtoczyć lekko w mące .
Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć rybę ,odłożyć w ciepłe miejsce ,przykryć .Na tę samą patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek ,wsypać posiekaną drobno cebulę ,dodać pokrojone w kostkę pomidory i wsypać proszek bulionu grzybowego ,wymieszać ,dusić aż pomidory puszczą sok .Na drugiej patelni rozgrzać ponownie masło klarowane,włożyć umyte ,osuszone i pokrojone rydze,smażyć do miękkości ,przełożyć do sosu ,przyprawić solą i pieprzem,dodać kawałki ryby ,chwilę jeszcze dusić ,zdjąć z ognia i od razu podawać np.z puree ziemniaczanym.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz