Pasta Jajeczna z Tuńczykiem
Składniki:
::::::;;::::::;;;:::::
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju
2 ogórki korniszony
0.5 cebuli pokrojonej w kostkę
2 łyżki majonezu wege ( roślinne ) lub ulubiony
1 łyżeczka musztardy
Sól
Pieprz
Posiekany świeży koperek i szczypiorek
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jajka ugotować na twardo ok.10 minut.Studzimy i obieramy ze skorupki.Tuńczyka odsączyć z oleju ,zostawić dla smaku odrobinę .Cebulę posiekać drobna kostkę .Jajka i ogórka pokroić w niewielką kostkę.Wszsytkie składniki połączyć w misce .Dodać majonez ,musztardę ,sól i pieprz,szczypiorek i koperek ,dokładnie wymieszać.Podawac na kromkach chleba.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz