Pasta Jajeczna z Tuńczykiem


Witajcie ,dziś kolejny mój ulubiony przepis na pyszne kanapki z pastą jajeczna i tuńczykiem . Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem korniszonem  to idealne rozwiązanie! To połączenie kremowych startych jajek i  soczystego tuńczyka oraz chrupiącego ogórka stworzy niepowtarzalny smak, który przypadnie do gustu każdemu.  Idealna na kanapki, jako dodatek do warzyw lub jako samodzielne danie. Przygotujesz ją w kilka minut, a efekt zachwyci Twoich bliskich.

Składniki:
::::::;;::::::;;;:::::
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju
2  ogórki korniszony
0.5 cebuli pokrojonej w kostkę 
2 łyżki majonezu wege ( roślinne ) lub ulubiony
1 łyżeczka musztardy 
Sól
Pieprz
 Posiekany świeży koperek i szczypiorek
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jajka ugotować na twardo ok.10 minut.Studzimy i obieramy ze skorupki.Tuńczyka  odsączyć z oleju ,zostawić dla smaku odrobinę .Cebulę posiekać drobna kostkę .Jajka i ogórka pokroić w niewielką kostkę.Wszsytkie składniki połączyć w misce .Dodać majonez ,musztardę ,sól i pieprz,szczypiorek i koperek ,dokładnie wymieszać.Podawac na kromkach chleba.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty