Barszcz Wiejski z Chlebem Żytnim
Składniki :
::::::::::::::::::
1 pęczek włoszczyzny ( bez kapusty )
50 dag.ugotowanych w mundurkach buraków
1 szkl.zalewy z kiszonych ogórków
2.5 litra bulionu wołowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
Chleb żytni
Olej
Sól i pieprz
Cukier do smaku
Liść laurowy
Chleb żytni
:::;;;;:::::::::::::::::::
Ostudzone buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić na kawałki.Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzać olej i poddusić buraczki z warzywami .Przełożyć do garnka i zalać bulionem wołowym.Dodac zalewę z kiszonych ogórków ,liść laurowy gotować na małym ogniu 30 minut.Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na złoty kolor ,dodać do barszczu .Podawać barszcz gorący z kawałkami chleba żytniego .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz