Cukier O Naturalnym Smaku Pomarańczowym Do Wypieku Ciast i Deserów
Witajcie kochani.Dziś cudowny ,pachnący pomarańczami przepis na zdrowy dodatek do ciast i deserów .Szukasz sposobu, aby Twoje wypieki wyróżniały się na tle innych? Cukier z dodatkiem startej skórki pomarańczy to sekret wyjątkowego smaku, który zachwyci Twoich bliskich. Ten aromatyczny dodatek sprawi, że każde ciasto stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia.Zapraszam.
Składniki :
::::::::::::::::::::::
Skórka z jednej dużej pomarańczy
0.5 szkl.cukru
::::::::::::::::::::::::::::::
Pomarańcze świeżą sparzyć ,otrzeć skórkę z pomarańczy na tarce o najmniejszych oczkach ( tarka taką jak do tarcia parmezanu).Do miseczki wsypać cukier , dodać startą skórkę pomarańczową,dokładnie wymieszać .Całość przesypać do słoiczka ,zakręcić szczelnie wieczko i odstawić na półkę z przyprawami .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz