Domowa Przyprawa Grzybowa


Witajcie kochani.Kolejny dziś przepis na przyprawę z grzybków suszonych zebranych własnoręcznie w lesie i ususzonych na piecu lub w piekarniku , albo tak jak u mnie nawleczone na nitki i przewieszone między półkami .To prawdziwy las ha ha w naszej kuchni.Jeśli jednak nie mamy własnoręcznie zebranych grzybów ,to wystarczy kupić je w dobrym sklepie  już ususzone .Taką przyprawę robimy z najlepszych gatunków grzybów ,które nadadzą potrawom głęboki wyrazisty smak.Dodając ja do potraw jak zupa ,gulasz ,bigos , farsz czy sos ,odkryjemy moc natury w każdej łyżce zjedzonej potrawy.Dlatego nasza przyprawa grzybowa to idealne rozwiązanie. Bogata w umami, sprawi, że każde danie będzie smakowało wyjątkowo.Jest przyprawa wszechstronną jak pisałam , która pasuje zarówno do tradycyjnych ,jak i nowoczesnych przepisów .Zapraszam.

Składniki :
:::::::::::::::::::
6 łyżek zmielonych suszonych grzybków 
3 łyżki zmielonej cebulki prażonej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do miseczki wsypać mielone grzybki i prażona cebulkę , wymieszć.Przesypac do szczelnego pojemniczka ,zakręcić i podpisać ,ustawić na półce i cieszyć się nią z każdą łyżką dodaną do jedzenia .Smacznego 

Komentarze

Popularne posty