Parmezanowe Szaszłyki z Kurczaka
Składniki :
:::::::::::::::::::
1 op.udek bez kości z kurczaka
0.5 szkl.startego parmezanu
1/4 szkl.białego octu jabłkowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka proszku cebulowego
0.5 łyżeczki zmielonych płatków chili
Sól
Pieprz
::;;;;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kurczaka pokroić na 1 cm.kawałki ,nadziać ma szpatułki do grillowania .W miseczce w średniej wielkości wymieszać parmezan ,ocet ,oliwę z oliwek, czosnku ,sok z cytryny i przyprawy.Dobrze wymieszać,posmarować szaszłyki przygotowaną mieszanką ,umieścić na talerzu ,zakryć folią spożywczą i wstawić na 30 minut lub -12 godzin do lodówki .Grillować szaszłyki z każdej strony na patelni na złoty kolor.Podawać szaszłyki na ciepło z sałatą z oliwa z oliwek i sokiem z cytryny.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz