Ryba Na Czerwono
Danie to jest połączeniem delikatnego mięsa ryby z wyrazistym sosem na bazie pomidorów to kwintesencja smaku ryby na czerwono. To danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni polskiej.Zapraszam.
Składniki:
:::::::::::::::::::
1 kg.chudej ryby
2 pomidory
2 cebule
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
1 szkl.bulionu mięsnego
2 łyżki masła
Po łyżeczce estragonu i tymianku
1 liść laurowy
Sól
Pieprz
:::::::::::::::::::::::::::
Paprykę umyć ,oczyścić z nasion i drobno pokroić.Cebulę obrać ,umyć i posiekać.W rondlu rozgrzać masło , włożyć warzywa i smażyć ok.5 minut bez przerwy mieszając .Rybę umyć , osuszyć i podzielić na kawałki .Włożyć na patelnię i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor .Pomidory pokroić na ćwiartki i dodać do reszty składników .Całość posypać posiekanym czosnkiem i ziołami.Wlac gorący bulion,przyprawić solą i pieprzem,dodać liść laurowy i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok.20 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz