Wafle Przekładane Galaretką
Wafle z galaretką to prosty, ale efektowny deser, który zachwyci każdego łasucha. Puszysta masa z galaretką doskonale komponuje się z chrupiącymi waflami, tworząc niepowtarzalne połączenie smaków i tekstur.Powróćmy do dawnych lat chrupiące te przepyszne wafelki .Zapraszam.
Składniki:
:::::::::::::::::::
1 paczka suchych wafli tz.andrutów
1 kostka masła
0.5 szkl.cukru
1 szkl.śmietany 18%
2 galaretki wiśniowe
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do garnuszka wkładamy pokrojone masło ,dodajemy cukier i podgrzewamy na malutkim ogniu ,aż się wszystko rozpuści.Dodajemy śmietanę i mieszamy.Wsypujemy w proszku galaretki
i mieszamy ,aż się wszystko rozpuści .Masę studzimy i przekładamy nią wafle .Wafle przyciskamy mocno jakąś deseczką ,kładąc na deseczkę np.cos jeszcze ciężkiego i tak zostawiamy najlepiej do rana wafle.Po tym czasie kroimy w romby .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz