Zrazy Mielone z Boczkiem Zapiekane Pod KołderkąSera
Składniki :
::::::::::::::::::
500 gr.mielonego mięsa wołowo -wieprzowego
1 bułka
100 gr.mleka
Kilka plasterków boczku wędzonego parzonego
Ogórki konserwowe
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Kulka Sera mozzarella tarta albo plastry
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;::::::::::::
Bułkę namoczyć w mleku ,odcisnać.Dodać ją do mięsa mielonego.Przyprawić solą i pieprzem.Nabrać trochę mięsa na rękę ,rozklepać je w dłoniach na placek ,nadziać plasterek boczku i posiekanym drobno ogórkiem konserwowym.Zlepić brzegi i uformować w dłoniach podłużnego kotleta ( jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej ,włożyć kotlety ,z każdej strony je obsmażyć na złoty kolor .Przełożyć do wysmarowane tłuszczem żaroodpornego naczynia ,posypać tartą mozzarellą i zapiekać do rozpuszczenia się sera.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz