Zupa z Papryki z Marchewką
Nasza zupa z papryką i marchewką to idealne rozwiązanie! Wykorzystując sezonowe warzywa, stworzysz aromatyczną i pożywną zupę, która rozgrzeje Cię w chłodniejsze dni. Dzięki prostocie przepisu, przygotujesz ją w mgnieniu oka, nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w kuchni.
Składniki:
::::::::::::::::::::::
4 czerwone papryki
1marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Włoski makaron drobne muszelki
Sól i pieprz
Tymianek
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Papryki umyć ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać ,umyć i również pokroić w kostkę.Cebulę posiekać , a czosnek przecisnąć przez prasę .Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek ,zeszklić cebulę i czosnek.Dodać paprykę i marchewkę, koncentrat pomidorowy,smażyć przez kilka minut , aż warzywa lekko zmiękną .Warzywa zalać bulionem,doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez około 20 minut , aż warzywa będą miękkie.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem,tymiankiem.
Komentarze
Prześlij komentarz