Espresso z Czekoladą
Witajcie kochani.Dziś przepis na przepyszne ,kremowe espresso.Jestem potwornym "kawoszem " więc przepisów na różne kawy będą.Szkoda tylko ,że na zdjęciach nie można uchwycić ich aromatu ani smaku...Ale to nic poradzimy sobie .Weźcie ze sobą w tą podróż kubek smacznej kawy i wyruszajcie ze mną w kulinarną podróż pełną kontrastu.Nasze espresso z czekoladą i tartą skórka z pomarańczy to przecudowna harmonia połączenia goryczki kawy ,słodyczy czekolady i świeżości startej skórki pomarańczowej .Każdy łyk to nowe doznanie ,które zapamiętasz na długo.Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::::
3/4 filiżanki naparu z kawy arabica
1 łyżeczka dobrej czekolady w proszku
Cukier
Świeża starta skórka z pomarańczy
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pomarańcze sparzyć ,skórek zetrzeć na drobnej tarce .Do filiżanki z gorącą kawą wsypać czekoladę w proszku i posłodzić do smaku.Dodać skórkę z pomarańczy .Wymieszać i podawać.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz