Espresso z Czekoladą


 Witajcie kochani.Dziś przepis na przepyszne ,kremowe espresso.Jestem potwornym "kawoszem " więc przepisów na różne  kawy będą.Szkoda tylko ,że na zdjęciach nie można uchwycić ich aromatu ani smaku...Ale to nic poradzimy sobie .Weźcie ze sobą w tą podróż kubek smacznej kawy i wyruszajcie ze mną w kulinarną podróż pełną kontrastu.Nasze espresso z czekoladą i tartą skórka z pomarańczy to przecudowna harmonia połączenia goryczki kawy ,słodyczy czekolady i świeżości startej skórki pomarańczowej .Każdy łyk to nowe doznanie ,które zapamiętasz na długo.Zapraszam. 

Składniki:

::::::::::::::::::::

3/4 filiżanki naparu z kawy arabica 

1 łyżeczka dobrej czekolady w proszku

Cukier

Świeża starta skórka z pomarańczy 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pomarańcze sparzyć ,skórek zetrzeć na drobnej tarce .Do filiżanki z gorącą kawą wsypać czekoladę w proszku i posłodzić do smaku.Dodać skórkę z pomarańczy .Wymieszać i podawać.Smacznego.


Komentarze

Popularne posty