Zupa Rybna Biała Kremowa

 


Witajcie .Dziś przepis na moją ulubioną zupę rybną – kremowy klasyk.Zupa biała rybna to eleganckie danie, które zachwyci Twoje podniebienie delikatnością kremu i aromatem. Kremowa konsystencja, połączona z delikatnym smakiem ryby, tworzy niepowtarzalne doznania. Idealna na specjalne okazje lub po prostu, gdy chcesz się rozpieścić.

Składniki :

:::;;;;;;;;::::::::::

40 dag. Ryby ( głowy i płetwy)

20 dag.wloszczyzny

20 dag.marchewki

4 dag.cebuli

8 dag.mąki 

1 żółtko

Sól

Liść laurowy

Sok z 1 cytryny

Szczypta papryki mielonej 

16 dah.pieczywa

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Głowę i płetwy gotujemy z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchewki.W czasie gotowania dodać listek laurowy, paprykę mieloną i sól .Gdy warzywa są miękkie wyjąć z zupy głowę i płetwy.Zdjąćzupę z gazu .Wszystko co w garnku zmiksować.  Mąkę rozrobić ze śmietaną ,żółtkiem ,zahartować odrobiną gorącą zupą. .Garnek ze zmiksowaną zupą postawić znów na ogień  ,wlać rozrobioną mąkę ze śmietaną ,wymieszać ,zagotować.Gotować jeszcze na średnim ogniu ok.5 minut.Podajemy z kawałkami chleba .Smacznego.


Komentarze

Popularne posty