Zupa Rybna Biała Kremowa
Witajcie .Dziś przepis na moją ulubioną zupę rybną – kremowy klasyk.Zupa biała rybna to eleganckie danie, które zachwyci Twoje podniebienie delikatnością kremu i aromatem. Kremowa konsystencja, połączona z delikatnym smakiem ryby, tworzy niepowtarzalne doznania. Idealna na specjalne okazje lub po prostu, gdy chcesz się rozpieścić.
Składniki :
:::;;;;;;;;::::::::::
40 dag. Ryby ( głowy i płetwy)
20 dag.wloszczyzny
20 dag.marchewki
4 dag.cebuli
8 dag.mąki
1 żółtko
Sól
Liść laurowy
Sok z 1 cytryny
Szczypta papryki mielonej
16 dah.pieczywa
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Głowę i płetwy gotujemy z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchewki.W czasie gotowania dodać listek laurowy, paprykę mieloną i sól .Gdy warzywa są miękkie wyjąć z zupy głowę i płetwy.Zdjąćzupę z gazu .Wszystko co w garnku zmiksować. Mąkę rozrobić ze śmietaną ,żółtkiem ,zahartować odrobiną gorącą zupą. .Garnek ze zmiksowaną zupą postawić znów na ogień ,wlać rozrobioną mąkę ze śmietaną ,wymieszać ,zagotować.Gotować jeszcze na średnim ogniu ok.5 minut.Podajemy z kawałkami chleba .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz