Domowe Pralinki Rafaello
Składniki:
::::::::::::::;;;::::::
2 czekolady białe
1 kostka masła
1 szkl.śmietanki kremówki 30%
4 wafle suche ,zmielone drobno
4 łyżki cukru
150 gr.wiórków kokosowych do obtoczenia
Całe migdały do nadzienia
:::::::::::::;::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;
Cukier wsypać do schłodzonego ,miękkiego masła ,utrzeć mikserem na puszystą masę .W rondelku podgrzewamy śmietankę ( nie gotujemy!) gdy będzie gorąca dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę ,mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.Studzimy.Gdy już nam masa wystygnie , wlewamy ją partiami do zmiksowanego masła , ucierając ją stale na przemian z pokruszonymi waflami .Teraz formujemy z masy kuleczkę i wkładamy po jednym migdale do środka ,obtaczamy całość w wiórkach kokosowych .Gdy ulepimy już wszystko ,wstawiamy całość do lodówki , aby nam stężało.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz