Pikantne Mielone Kotlety Pod Pierzynką Parmezanu
Składniki:
:::::::::::::::::::
0.5 kg .mięsa mielonego
30 dag.kiszonej kapusty
1 jajko
1 łyżka sosu Srirache
1 duży ząbek czosnku
Sól
Pieprz
1 łyżka startego parmezanu
Bułka tarta do obtoczenia kotletów
Olej do smażenia
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mielone wymieszać z przyprawami , wbić jajko,dodać mieloną kapustę kiszoną i odciśniętą oraz rozgnieciony ząbek czosnku.Wyrobic całość na gładką masę .Dodać łyżkę bułki tartej i jeszcze raz wymieszać.Formować równe kotlety ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.Gotowe przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,posypać każdy odrobina parmezanu i zapiec kotlety w 180 stopniach przez 5 minut do roztopienia sera.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz