Piszinger z Kawą
Lubicie połączenie chrupiących wafli i intensywnego aromatu kawy? Ten przepis jest właśnie dla Was! Przygotujcie domowe nadzienie kawowe i delektujcie się niepowtarzalnym smakiem.Zapraszam .
Składniki:
::::::::::::::::::
2 op.wafli
1 kostka masła
0.5 szkl.wody
1 szkl.mleka w proszku
3/4 szkl.cukru
3 łyżki rozpuszczalnej kawy
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
::::::::::::::::::::::::::::::::
Masło oraz cukier zalać 0.5 szkl.wody,gotować na małym ogniu, mieszając ,aż składniki się rozpuszczą , wystudzić.Wsypac mleko w proszku ,kawę rozpuszczalną oraz orzechy mielone ,dokładnie wymieszać, pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Wafle smarować gęstniejącą masą i układać jeden na drugim , lekko dociskając - wierzchniego wafla nie smarować.Całość przycisnąć deseczką,obciążyć i zostawić na noc .Pokroić na porcje .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz