Schab z Zielonymi Oliwkami i Marchewką
Składniki:
::::::::::::::::::
40 dag.schabu pokrojonego w większą kostkę
2 marchewki pokrojone w talarki
100 gr.zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
1 cebula
200 gr.passaty pomidorowej
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz
Migdały płatki do posypania
::::::::::::::::::::;::::::::::::::::::::::::::::
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć kawałki schabu na złoty kolor.Zdjać mięso na talerz . Dolać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę posiekaną drobno,dodać czosnek ,chwilę smażyć.Wlać passate z odrobiną wody lub bulionu ,wymieszać ,dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego,wsypać odcedzone oliwki zielone ,sól i pieprz,dusić tak ok.15 minut ,aż sos się zredukuje i nam się zagęści.Podawać z ryżem lub ziemniakami ,z surówką ,sałatą z oliwą i sokiem z cytryny.Posypane płatkami migdałowymi.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz