Carpaccio z Wędzonego Łososia


 Witajcie kochani.Dziś przepis na super przystawkę z wędzonego łososia.Jest 

Składniki:
::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Na dużym płaskim talerzu lub kilku mniejszych ułożyć cienko pokrojone plastry wędzonego łososia, starając się, aby lekko na siebie zachodziły.Posypać łososia odsączonymi posiekanymi kaparami .
Zrobić francuski sos : 2 łyżki oliwy z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny ,musztarda erytrolem lub miodem ,doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem do smaku.Wymieszac polać łososia . Pamiętać, że łosoś i kapary są już słone, więc z solą należy uważać.Opcjonalnie udekorować świeżym koperkiem ,tymiankiem suszonym lub świeżym i plasterkami cytryny.Podawać od razu lub schłodzić w lodówce przez kilka minut przed podaniem.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty