Dietetyczne Roladki z Szynki w Galarecie 2
Witajcie kochani.Dziś kolejny przepis na delikatne plasterki szynki konserwowej, niczym płótno, otulające kremowe, serowe nadzienie, tworząc apetyczne roladki. Ta elegancka przekąska nabiera wyjątkowego charakteru, zanurzona w klarownej, aromatycznej galaretce z kurczaka. To połączenie smaków i tekstur – miękkiej szynki, aksamitnego serka i delikatnie drżącej galaretki – sprawia, że te nadziewane roladki to idealna propozycja na każdą okazję, od rodzinnego przyjęcia po wykwintny bufet. Ich efektowny wygląd i wyśmienity smak z pewnością zachwycą Waszych gości.Zapraszam.
Składniki :
::::::::::::::::::::
6 pl.szynki konserwowej
Garść prażonej cebulki
200 gr.serka typu Almette z łososiem
2 łyżki majonezu Wege lub ulubionego
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
1 szkl.bulionu z kurczaka
2 łyżeczki suchej żelatyny
Sól i pieprz
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Serek utrzeć z majonezem ,sokiem z cytryny .Dodać posiekany koperek ,sól i pieprz, prażoną cebulkę .Ponownie lekko utrzeć .Wstawić masę na 1 godzinę do lodówki.Na każdy plaster szynki konserwowej nałożyć porcję masy twarogowego,zwinąć w rulon i układać ściśle w naczyniu.Bulion zagotować ,zdjąć z ognia ,wsypać suchą żelatynę i dobrze ja wymieszać , aby się cała rozpuściła , ostudzić.Letnim bulionem zalać roladki i wstawić do lodówki , aby nam się ścięła.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz