Dietetyczna Zupa Krem Warzywna z Tofu
Witajcie kochani.Dziś przepis na super zupę krem z Warzyw z wędzonym tofu.Myślę ,że weganom przypadnie do gustu, więc jeśli szukacie pomysłu na danie, które jest lekkie, sycące i pełne wartości odżywczych, a do tego zachwyca smakiem , to ta dietetyczna zupa krem warzywna z dodatkiem tofu to idealna propozycja dla każdego, kto dba o zdrową i zbilansowaną dietę, nie rezygnując przy tym z kulinarnych przyjemności. To doskonały wybór na lunch, kolację, a nawet rozgrzewającą przekąskę w ciągu dnia.Zapraszam.
Składniki:
::::::::::::::::::::
500 gr.brokułów/podzielić na różyczki
200 gr.zielonej fasolki szparagowej/pokroić w kawałki
Oliwa z oliwek
1 cebula,pokroić w kawałki
300 gr.selera naciowego,pokroić w kawałki
1 litr bulionu warzywnego
3 liście laurowe
1 łyżeczka octu winnego
Sól
Pieprz
Wędzone tofu,kostka
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do garnka wlać oliwę z oliwek,dodać cebulę ,smażyć .Brokuł pokroić na różyczki ,dodać do garnka.Sler pokroić w kawałki ,też dodać do garnka ,mieszać i smażyć ,fasolkę pokroić w kawałki też dodać do reszty ,dalej smażyć i mieszać ,wlać bulion,dodać listki laurowe,pokrojone tofu wędzone ,przykryć pokrywką i gotować na średnim ogniu przez 12 minut.Zgasic ogień pod garnkiem ,wyjąć kilka warzyw do dekoracji ,resztę zupy warzywnej zmiksować na krem.Z powrotem postawić na ogień ,dodać ocet ,sól ,pieprz ,wymieszać .
Komentarze
Prześlij komentarz